FAZENDA IP Yellow Bourbon Levain 4 Bölge,
Lokasyon Carmo de Minas
Çiftlik IP
Üretici Luiz Paulo Dias Pereira
Arazi Büyüklüğü 700 hektar (300 hektar kahve dikili alan)
Rakım 950 - 1200 m
Çeşit Yellow Bourbon
Hasat Sonrası İşlemler Seçmeli hasat gerçekleştirilir. Meyveler “lavador” ile işlenerek hem temizlenir hem de yoğunluğuna göre sınıflandırılır. Daha sonra anaerobik ortamda 72 saat boyunca Selvatech mayası kullanılarak fıçıda bekletilir. 25 gün boyunca kerevetlerde kurumaya alınır.
Tadım Notaları Kakao çekirdeği, bal, kalıcı bitiş
Tadım Skoru 84,75
Stok 10 koli (Her koli 7,5 kg*4 lük vakumlu paketlerden oluşur)
KAHVE HAKKINDA
Her şey 1967 yılında Luiz Paulo’nun babası Isidro Preira’nın çiftliği satın almasıyla başlıyor. O sırada Luiz Paulo ziraat teknikerliği okuyor. 5 yıl sonra baba-oğul çiftliği birlikte yönetmek için güçlerini birleştiriyor. 1974 yılında Luiz Paulo’nun isteği doğrultusunda Fazen IP’yi genişletme planı devreye giriyor. Tarımsal alan %500 genişletilirken günden güne daha fazla kahve bitkisi dikiliyor.
LUIZ PAULO'NUN HİKAYESİ
Yıllar sonra, Luiz Paulo ilk meyve soyucu makinesini satın alıyor ve daha özel bir kahve üretme çabasıyla yeni kahve işleme teknikleri üzerine çalışıyor. Bununla birlikte daha özenli hasat ve hasat sonrası işlemler için bir teşvik politikası geliştiriyor. 80 ve üzeri skorla sonuçlanan lotlar için o lotun üretilmesine katkıda bulunan tüm personele prim veriyor. Bu ödüllendirme sisteminde ceza da var. Tadımda ciddi bir kusurla karşılaşılırsa (örn. fermente ve ilaçsı), bu durumda ödemede kesinti yapılıyor.
KALİTE ODAKLI TEŞVİKLER
Luiz kahve üreticiliğinde hasat sonrası işlemlerin öneminin altını çiziyor. Çalışanlarını bu konuda eğitiyor, bilgilendiriyor ve yönlendiriyor. Nitelikli kahve sektöründe inovasyon arayışının zorunlu ve sürekli olması gerektiğini savunuyor Luiz. 80’in altında skor alan kahveler üreterek herhangi bir çiftliğin sürdürülebilirliğini sağlayamadığını ifade ediyor.
HASAT SONRASI İŞLEMLER & SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Sürdürülebilirlik konusunda kaliteye verilen öneme ek olarak bulundukları çevreyi koruma çalışmaları da takdire değer. 80 hektarlık bir alan doğa koruma alanı tahsis edilip ormanlık alan olarak bırakılmış. Çiftlikte 12 su pınarı bulunuyor.
Mayalama ve fermantasyon ön işlemi anaerobik ortam sağlayan fıçılarda veya aerobik ortam sunan tanklarda gerçekleştirilebiliyor. Bu lot, Selvatech mayası kullanılarak 72 saat fıçıda bekletildikten sonra kerevetlerde kurumaya alınmış.
MAYALAMA & KURUTMA
Genel olarak tüm kahveler birkaç gün bile olsa güneşte kurutuluyor. Hacimli partiler mekanik kurutucuda kurumaya alınıyor. Seçmeli hasat gerçekleştirilen mikrolotlar ise(bu lotta olduğu gibi) 20- 25 gün terasta kerevetlerde kurutuluyor.
KURUTMA
SERTİFİKALAR & ÖDÜLLER
Sertifikalar:
CAFE PRACTICES
CERTIFICA MINAS
AAA
Cup of Excellence:
COE - 2002- finalist
COE - 2005 – finalist
COE - 2008 – finalist
COE - 2010 – finalist
COE - 2013 – finalist
COE – 2021 – 2º place.